Wij zoeken …

Door enkele interne verschuivingen is Vzw Aartrijke Leeft DRINGEND op zoek naar een paar enthousiaste nieuwe bestuursleden / medewerkers om het voortbestaan van de Septemberkermis te kunnen garanderen.

vrijwilligers-gezocht

Heb je wat vrije tijd en zie je het zitten om tijdens de septemberkermis mee te helpen achter de schermen, laat het ons dan zo vlug mogelijk weten :

Stuur een mail met je naam, adres en telefoonnummer naar : info@aartrijkeleeft.be

Septemberlogo

Aartrijke Leeft dankt U

18e Aartrijke Leeft kermis in C.C. Jonkhove

18 kaarsjes mogen we uitblazen tijdens een nieuwe editie van Aartrijke Leeft kermis. Een mijlpaal voor een kermisvereniging, want niet veel vzw’s doen ons dit na. Na een woelige periode van interne wissels, zijn wij er terug klaar voor. En dit doen we meteen met een klepper om U tegen te zeggen : GUY SWINNEN live. Hij schitterde in de eerste editie van Liefde voor Muziek en nu kan u hem live en Gratis aan het werk zien tijdens ons kermisweekend.

0001 (2)

We starten ons kermisweekend op Vrijdag 23 september met onze traditionele optocht in de dorpskern met fanfare hoger op en aansluitend de gratis aangeboden receptie, die dit jaar doorgaat in de foyer van ons nieuw cultureel centrum Jonkhove.

Ook het eerste optreden van deze editie gaat door in het cultureel centrum van Jonkhove, meer bepaald in de feestzaal. Ook dit jaar zijn alle optredens Gratis. Op vrijdag ontvangen partyband : Edje Ska & de Pilchards met een splinternieuwe show. Wat breng je mee ? Je goed humeur, dansschoenen en een goed uitgeruste stem om mee te brullen met tal van hits. Dit optreden start om 21.30h

Edje Ska - Promo 1

Op zaterdag 24 september hebben we onder andere de kindernamiddag, die gaat net zoals vorig jaar terug door in de Wonderlamp. Alle kinderen zijn welkom en mogen die namiddag GRATIS binnen. Kindernamiddag van 13.00 tot 18.00h 

_D819364

’s Avond hebben we dan het veelbelovende live optreden van de Guy Swinnen Band. Ook dit optreden is Gratis en gaat door in de feestzaal van Jonkhove in Aartrijke. Ook dit optreden start om 21.30h

Guy Swinnen Band - Promo 1

En op zondag hebben we traditiegetrouw terug de jaarlijkse rommelmarkt. Inschrijven hiervoor kan vanaf 01 juli 2016 op het telefoonnummer : 0477/ 057. 444. bij Ivan & Anna OF in café ’t Oud Gemeentehuis bij Jan & Saskia. Mensen die op het parcours wonen, krijgen nog een brief in de bus en hebben zoals elk jaar de eerste keuze om voor hun huis of zaak te staan. Nog even geduld dus …

_D4S1705

’s middags is er dan terug de jaarlijkse kermisworp en deze gaat door op de parking van Jonkhove, aan de inrit via de H. Baekelandlaan.

_D819662

Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt via deze website of volg ons ook via Facebook.

De Achterkrant

Op algemeen verzoek publiceren we ook hier nogmaals de foto die werd genomen tijdens de receptie van Toontjes kermesse. Heel wat mensen hadden deze nog niet gezien. Dank aan Henk Rogiers die deze prachtige foto maakte.

_D4S7970

Geslaagde Toontjes kermesse

Het zit erop : de 7e editie van Toontjes kermesse. Vele mensen kwamen naar de Eucharistieviering op deze koude, maar droge zondag ter ere van Sint-Antonius. Tijdens deze misviering konden naar aloude traditie terug offergaven worden aangebracht. Veel mensen brachten dan ook iets mee om te veilen voor het goede doel.

_D4S7809

Na de misviering werden, zoals elk jaar, alle huisdieren gezegend en kregen de baasjes een leuke attentie mee naar huis. Het enige en echte Toontjes kermesse spaarpotje.

_D4S7839

Vzw Aartrijke Leeft sloot Toontjes kermesse in stijl af. Met een 350-tal mensen kwamen we afgelopen zondag 17 januari voor de 4e keer op een rij samen om te smullen van het overheerlijke varkentje aan ’t spit. Onze traiteur Tom, trotseerde de vrieskou en maakte voor ons terug een heerlijke maaltijd klaar.

_D4S7910

Tijdens de receptie zorgde veilingmeester Luc Neyens voor de vlotte verkoop van de offergaven.

_D4S7933

Daarna was het tijd om aan tafel te gaan in de bomvolle nieuwe feestzaal van het gemeenschapscentrum Jonkhove.

_D4S7991

Na de maaltijd werd de opbrengst van de veiling officieel overhandigd een Johan Dever van Vzw CAR ’t Veld in Aartrijke. De totale opbrengst van zo’n 360€ zal worden besteed aan materiële behoeften voor kansarme gezinnen.

_D4S8078

Voor wie alles nog eens rustig wil bekijken, kan dit door op onderstaande foto te klikken. Deze fotoreportage werd gemaakt door onze huisfotograaf Henk Rogiers uit Zedelgem. Onze oprechte dank voor de mooie herinnering aan Toontjes kermesse 2016

Henk Rogiers

Prachtig kermisweekend

Het zit er alweer op. De 17e editie van onze Aartrijke Leeft kermis. Aan iedereen die erbij was een dikke merci, de afwezigen hadden ongelijk. De weergoden waren ons zeer goedgezind dit jaar, en dat kan je merken aan de fotoreportage gemaakt door onze huisfotograaf Henk Rogiers. Klik op de foto om de reportages te bekijken. 

Vrijdag 25 september :

_D819193

Zaterdag 26 september :

_D819452

Zondag 27 september :

_D819662

Maandag 28 september :

DSC00335

Speciale dank aan Henk Rogiers uit Zedelgem voor deze mooie foto’s.

Henk Rogiers