Programma 16e Aartrijke Leeft kermis

Zoals iedereen ondertussen al weet wordt er druk gewerkt aan het C.C. Jonkhove, zodoende dat wij dit jaar uitwijken naar een andere locatie met Aartrijke Leeft kermis. Je kan ons dit jaar terug vinden op de Parking van de Vekba school aan De Wilgen in Aartrijke.

Openen doen we op Vrijdag 26 september om 19.00 met de fanfare ”Hoger Op”, om 21.00 is er dan ons jaarlijks vuurwerk (locatie volgt), waarna op de parking van de Vekba school ons eerste optreden van het weekend van start gaat :

ABBA 4U

Deze 7-koppige band brengt de allergrootste ABBA nummers weer tot leven !!! Lekker fout doen is hier de boodschap. Kom, zing en dans mee op : Dancing Queen, Mamma Mia, en vele vele andere hits. Show start om 21.30 en duurt ongeveer 90 min.

Abba 4UOp zaterdag 27 september kunnen de kids ‘s morgens gratis naar de wonderlamp tussen 10.00-12.00h. met de bon uit ons Aartrijke Leeft gazetje.

De WonderlampOm 14.00 tot 14.30h begint dan de wielerwedstrijd voor kids gevolgd om 15.00h door de parochianenkoers (kampioenschap van groot-zedelgem).

ParochianankoersTijdens deze koers is er in de sporthal van de VEKBA school de gratis kindernamiddag i.s.m. het schoolbestuur, het rode kruis & Dj Pinguin, en dit van 14.00 tot 16.00h

Meer info volgt binnenkort.

Vanaf 18.00h is er dan de allereerste AVONDMARKT tijdens Aartrijke Leeft kermis.

Alle marktkramers, plaatselijke winkeliers en Aartrijkse verenigingen kunnen zich vanaf NU al inschrijven voor deze avondmarkt.

kermisavondmarkt (2)Op zondag 28 september starten we de rommelmarkt vanaf 06.00h

Inschrijven kan op het gsm nr. : 0477/ 05. 74. 44.

RommelmarktTussen 09.30 & 11.00h kan je je inschrijven voor de begeleide motortocht van 110 km i.s.m. HOG Chapter Flanders Fields. Inschrijven kost 5€ (drankje inbegrepen), en de opbrengst gaat naar een goed doel in Aartrijke namelijk : C.A.R. ‘t Veldschooltje.

Iedereen kan inschrijven, deze tocht staat open voor alle motoren !!!

Start aan de parking omstreeks 11.30h.

flyer motorrit voorzijde flyer motorrit achterzijdeOp zondagmiddag staat dan ons aperitiefconcert gepland vanaf 11.30 en om 12.15h de jaarlijkse kermisworp voor kids tot 12 jaar.

Vanaf 13.30h zijn er optredens gepland aan het podium op de parking Vekba van onder meer deze : Dok & Djivagoos (13.30h – 15.00h)

Deze band scheurt als een trein over een gevarieerd muzikaal landschap en weet bij elke statie wel de plaatselijke muziekbezielers te paaien met hun eigen charismatische Southern-Sound. It’s a ‘Bunch Of Rockers’ die zowel elektrisch als semi-accoustisch de song aan de man brengen zoals het hoort. Het omvat zeer zeker cement van het early-Young fundament, dat zich op dezelfde manier hecht aan de intimiteit van het lied als aan de gemoedsschommel between ‘Rust en Noise’.
Het is dan ook een combinatie van covers en eigen werk, van het stevig Singer-Songwriters-Stuff naar de uitgelezen pure Rock met weloverwogen songparels.
Kortom, Dok & Djivagoos zijn het zeldzaam toeval van samenhorigheid, wat resulteert in een eigenzinnige band met schitterende, vaak beklijvende meerstemmigheid.

Dok&Djivagoosband4Om 15.45h tot 17.00h : Ed And The Gators

Dit is een allround bluesband om U tegen te zeggen!

Een optreden van Ed and the Gators neemt je zowaar mee doorheen de geschiedenis van de blues. Naast een aantal covers die in een eigen arrangement gegoten werden, brengen zij ook heel wat eigen nummers.

Het programma varieert van rauwe Chicago blues over swingende West-Coast naar funky New-Orleans stuff. Af en toe afgewisseld met een stevige Texaanse shuffle of wat ouderwetse country blues … You name it, they play it.

Dit alles wordt gebracht door 4 ras-muzikanten die hun strepen reeds geruime tijd verdienden in verschillende top bands.

Eddy Desmul: Vocals, Harmonica, Guitar  -  Alex Acs : Guitar
Stefan Boret: Bass  -  Johan Guidee : Drums

Ed &The Gators

En tot slot : Het Afscheidsconcert van Rude Roots die er na 20 jaar mee op houden, en Aartrijke kiest om hun afscheidsconcert te geven (van 18.00h tot 20.00h)

rude rootsOp maandag 29 september sluiten we de kermis traditioneel af met onze seniorennamiddag die ook dit jaar terug plaatsvind in café ‘t oud Gemeentehuis, bij Jan & Saskia. Inschrijvingen op het telefoon nr. : 0496/ 40.59.60. bij Wim Vancoillie, OF in café ‘t Oud Gemeentehuis zelf. Prijs blijft ook dit jaar 4€ per persoon.

Accordionduo

5e Toontjes kermis – de foto’s

 Aan iedereen die erbij was, van harte bedankt. Het was een top editie van Toontjes kermis. Een massale opkomst voor zowel de dieren zegening alsook voor het varkentje aan het spit. Dank ook aan iedereen die ervoor gezorgd heeft dat dit een prachtige dag werd.

Klik op een foto om enkele sfeerbeelden te zien.

DSC01794

Klik op de foto hierboven voor de fotoreeks genomen door Aartrijke Leeft

DSC01797

Klik op de foto hierboven voor de fotoreeks van huisfotograaf Henk Rogiers

Henk Rogiers