Gelukkig Nieuwjaar

In naam van de ganse ploeg : Bjorn, Patricia, Tom, Fangio, Lee, Jan, Ivan, Stephanie, Stefaan & Jurgen een fantastisch, gelukkig en gezond 2017 gewenst. Dit jaar vieren we 19 jaar Aartrijke Leeft kermis. Hopelijk ontmoeten we jou op één van onze komende activiteiten.

Gezocht m/v

Vzw Aartrijke Leeft zet zich sedert 1999 in om van onze dorpskermis elk jaar een uniek gebeuren te maken. In de loop der jaren is ons team van vrijwilligers enorm veranderd en geslonken. Daarom zijn wij op zoek naar enkele gemotiveerde bestuursleden m/v om het voortbestaan van Toontjes- en de Septemberkermis te kunnen garanderen.

gezocht

Ben jij iemand met leuke creatieve ideeën, lig je goed in teamverband en heb je een beetje vrije tijd ’s avonds om samen met ons van gedachten te wisselen tijdens onze bestuursvergaderingen, stel je dan nu kandidaat :

Mail ons je naam en contactgegevens door via :

info@aartrijkeleeft.be

Van links naar rechts op de foto :

Jurgen Vanryckeghem, Jan Forrier, Stephanie Schoonvaere, Bjorn Garmyn, Stefaan De Roo, Patricia Vandekerckhove, Tom Neyens & Fangio Vierstraete

Ontbreken op de foto : Ivan Ingelbrecht & Lee Ingelbrecht

Alvast van harte dank en … tot kermis !!!

Toontjes kermesse 2017

toontjes-kermesse-2015-affiche-kopie

Het is zo ver : Toontjes kermesse 2017 is een feit. Op zondag 22 Januari 2017 gaan we terug met z’n allen aan tafel voor het overheerlijke varkentje aan ’t spit in de feestzaal van Jonkhove in Aartrijke. 

0001-2

De dag beginnen doen we met de Eucharistieviering in het teken van Sint-Antonius om 10u30 met aanbreng van de offergaven die dan geveild worden voor het goede doel.

Om 11u30 is er de jaarlijkse dierenzegening met gratis aandenken voor de baasjes die met hun huisdier het koude weer trotseren. We vertrekken omstreeks 11u45 richting GC Jonkhove onder begeleiding van fanfare ‘Hoger Op’ waar om 12u00 de gratis receptie start voor de mensen die komen eten. 

_D4S7933

Eveneens start om 12u00 de veiling van de offergaven door onze veilingmeester Luc Neyens. En om 13u00 gaan we aan tafel om te genieten van de overheerlijke maaltijd.

_D4S7910

Kaarten voor Toontjes kermesse op zondag 22 januari 2017 in CC Jonkhove in Aartrijke zijn vanaf nu te koop. Lekker smullen van varkentje aan ’t spit a volonté met gratis 1 uur receptie voor 15€ per persoon & 10€ voor de kids. Kaarten zijn te verkrijgen bij alle bestuursleden van Aartrijke Leeft (zie lijst op www.aartrijkeleeft.be) en bij : Cafe Gemeentehuis, Bakkerij De Muer, Cafe De Zwaan, Fietsen Fangio, Cafe ’t Oud Gemeentehuis, De Kiosk, Cafe bij Marc & Nidia, Vastgoedkantoor Osaer & Pauwels & Frituur Friturama. Een tafel reserveren vanaf 8 personen kan vanaf nu. Info & Reservering : Tom Neyens 0474/ 414 424 of info@aartrijkeleeft.be

Foto’s kermis 2016

Het zit er alweer op : de 18e editie van Aartrijke Leeft kermis. U zal het met ons eens zijn, het was Top !!! De weergoden waren ons goedgezind en dat zie je aan de foto’s. Hieronder vind je een selectie gemaakt door onze fotograaf van de leukste, tofste en zotste momenten van deze kermiseditie. Kijk en geniet : BEDANKT aan allen die erbij waren en tot volgend jaar !!!

Vrijdag 23 september 2016 (klik op de foto)

_d815962

Zaterdag 24 september 2016 (klik op de foto)

_d816145

Zondag 25 september 2016 (klik op de foto)

_d816613

Maandag 26 september 2016 – Seniorennamiddag (klik op de foto)

dsc00892

Met speciale dank aan onze huisfotograaf Henk Rogiers uit Zedelgem

Henk Rogiers

18e Aartrijke Leeft kermis in C.C. Jonkhove

18 kaarsjes mogen we uitblazen tijdens een nieuwe editie van Aartrijke Leeft kermis. Een mijlpaal voor een kermisvereniging, want niet veel vzw’s doen ons dit na. Na een woelige periode van interne wissels, zijn wij er terug klaar voor. En dit doen we meteen met een klepper om U tegen te zeggen : GUY SWINNEN live. Hij schitterde in de eerste editie van Liefde voor Muziek en nu kan u hem live en Gratis aan het werk zien tijdens ons kermisweekend.

0001 (2)

We starten ons kermisweekend op Vrijdag 23 september met onze traditionele optocht in de dorpskern met fanfare hoger op en aansluitend de gratis aangeboden receptie, die dit jaar doorgaat in de foyer van ons nieuw cultureel centrum Jonkhove.

Ook het eerste optreden van deze editie gaat door in het cultureel centrum van Jonkhove, meer bepaald in de feestzaal. Ook dit jaar zijn alle optredens Gratis. Op vrijdag ontvangen partyband : Edje Ska & de Pilchards met een splinternieuwe show. Wat breng je mee ? Je goed humeur, dansschoenen en een goed uitgeruste stem om mee te brullen met tal van hits. Dit optreden start om 21.30h

Edje Ska - Promo 1

Op zaterdag 24 september hebben we onder andere de kindernamiddag, die gaat net zoals vorig jaar terug door in de Wonderlamp. Alle kinderen zijn welkom en mogen die namiddag GRATIS binnen. Kindernamiddag van 13.00 tot 18.00h 

_D819364

Voorprogramma van Guy Swinnen wordt verzorgd door niemand minder dan Joel Loose die we allemaal nog kennen van Rude Roots. Met zijn nieuw project B-Brothers komt hij samen met Filip, Dirk & Marc komen ze een sterk staaltje blues brengen. Ook hier inkom Gratis. Het optreden begint rond 19u00

0001

’s Avond hebben we dan het veelbelovende live optreden van de Guy Swinnen Band. Ook dit optreden is Gratis en gaat door in de feestzaal van Jonkhove in Aartrijke. Ook dit optreden start om 21.30h

Guy Swinnen Band - Promo 1

En op zondag hebben we traditiegetrouw terug de jaarlijkse rommelmarkt. Inschrijven hiervoor kan vanaf 01 juli 2016 op het telefoonnummer : 0477/ 057. 444. bij Ivan & Anna OF in café ’t Oud Gemeentehuis bij Jan & Saskia. Mensen die op het parcours wonen, krijgen nog een brief in de bus en hebben zoals elk jaar de eerste keuze om voor hun huis of zaak te staan. Nog even geduld dus …

_D4S1705

’s middags is er dan terug de jaarlijkse kermisworp en deze gaat door op de parking van Jonkhove, aan de inrit via de H. Baekelandlaan.

_D819662

Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt via deze website of volg ons ook via Facebook.

Geslaagde Toontjes kermesse

Het zit erop : de 7e editie van Toontjes kermesse. Vele mensen kwamen naar de Eucharistieviering op deze koude, maar droge zondag ter ere van Sint-Antonius. Tijdens deze misviering konden naar aloude traditie terug offergaven worden aangebracht. Veel mensen brachten dan ook iets mee om te veilen voor het goede doel.

_D4S7809

Na de misviering werden, zoals elk jaar, alle huisdieren gezegend en kregen de baasjes een leuke attentie mee naar huis. Het enige en echte Toontjes kermesse spaarpotje.

_D4S7839

Vzw Aartrijke Leeft sloot Toontjes kermesse in stijl af. Met een 350-tal mensen kwamen we afgelopen zondag 17 januari voor de 4e keer op een rij samen om te smullen van het overheerlijke varkentje aan ’t spit. Onze traiteur Tom, trotseerde de vrieskou en maakte voor ons terug een heerlijke maaltijd klaar.

_D4S7910

Tijdens de receptie zorgde veilingmeester Luc Neyens voor de vlotte verkoop van de offergaven.

_D4S7933

Daarna was het tijd om aan tafel te gaan in de bomvolle nieuwe feestzaal van het gemeenschapscentrum Jonkhove.

_D4S7991

Na de maaltijd werd de opbrengst van de veiling officieel overhandigd een Johan Dever van Vzw CAR ’t Veld in Aartrijke. De totale opbrengst van zo’n 360€ zal worden besteed aan materiële behoeften voor kansarme gezinnen.

_D4S8078

Voor wie alles nog eens rustig wil bekijken, kan dit door op onderstaande foto te klikken. Deze fotoreportage werd gemaakt door onze huisfotograaf Henk Rogiers uit Zedelgem. Onze oprechte dank voor de mooie herinnering aan Toontjes kermesse 2016

Henk Rogiers