Johan praat met ….

Bestuurslid en voormalig voorzitter van Aartrijke Leeft Johan Lingier had onlangs een gesprek met Audry Sanders van O.C. Cirkant in Aartrijke.

Je kan het volledige interview van Audry hier lezen :

AUDRY SANDERS

PR & communicatie

vrijwilligerscoördinator

OC CIRKANT

BEDENKINGEN UIT AARTRIJKE

Wat is jouw vroegste herinnering ?

Grappig  dat jij met die vraag start.  Ik volg momenteel een opleiding  ‘Creatief Schrijven’ en dit was  een van de opdrachten. 

Mijn vroegste herinnering blijft het overnachten bij mémé Alice in Nieuwpoort.  In een zeer grote slaapkamer met een een immens groot tweepersoonsbed.  Mémé maakte dan altijd een putje in mijn hoofdkussen om mijn hoofd in te leggen. Een veilige omgeving om  knus en gezellig diep in te slapen onder een dik, zacht dekentje. 

Wat is jouw dierbaarste bezit ?

Mijn kinderen, Finn en Naud,  maar die zijn niet mijn bezit.  Wel mijn dierbaarste medemensen.  Kinderen, onmogelijk om dit correct in te vullen.  Instant liefde,  onvoorwaardelijk en altijd aanwezig.  Veel geven, veel krijgen. Ook  al wil je die soms achter het behang plakken. 

Wat is jouw favoriete geur ?

Ongetwijfeld lentebloesems.   Thuis heb ik  een prachtige perenboom.  Niet dat die zoveel geur afgeeft, maar de lente kikkert me op. 

Wat is jouw favoriete kleur ?

Rood.  Veel plezanter dan die grijze, blauwe, meteen ook saaie kleuren. Zwart, blauw en groen overheersen teveel ons straatbeeld.  Mijn twee zonen kleed ik te vaak in het blauw.  Rood  daarentegen is plezant.

Wat is jouw muzikaal topnummer ?

Muse, de Engelse rockband hé,  met Plug In Baby. Ik situeer, … op reis in Letland,  zwanger van mijn eerste kind en met mijn man Kevin  in Riga   een optreden van Muse beleven.  Dit nummer draaien we, zonder ons te schamen, vaak. Ook in de tuin naast de perenboom.

Wat is jouw levensles ?

In mijn huis in Torhout hangt een prachtige quote ‘Geef elke dag de kans om de mooiste van jouw leven te worden’. Is dat een goeie ? Ik geniet van zoveel kleine dingen.  Met ons vieren in de tuin,… onder de zon, favoriet muziekje, de kinderen aan het ravotten, en een fris glaasje. Heerlijk toch !

Wat is jouw favoriet zintuig ?

Zien.  Als je iemand ziet, kun je snel, zeer snel,  enorm veel uit de mimiek halen. 

Hoe kom je tot rust ?

Ik doe yoga.  Zo kom  ik diep tot rust.  En ik loop regelmatig.  Lopen om de weinige frustraties achter me te laten.  Groenhovebos werkt heilzaam.  De Finse piste hier naast Cirkant is wat aan de korte kant hé.  Overschat  evenwel mijn sportieve prestaties niet.  Vijf kilometer is ruim voldoende om puffend, maar toch wel content,  te eindigen. 

Wie mag er een uitnodiging verwachten voor jouw laatste avondmaal ?

Blijf ik nu bij kennissen ? Of mag ik wild gaan ?

Zeker mijn man, mijn kinderen en mijn ouders Willy en Christiane.  Maar graag ook een inspirerende persoonlijkheid.  De dalai lama én Mahatma Gandhi.  Bronnen van wijsheid voor wie achterblijft. 

Wat serveren we ?

Côte à l’os op de bbq, rosé gebakken , dagverse  bearnaisesaus, frietjes , knisperende  sla en zongerijpte  tomaatjes.  En, zeer belangrijk een moelleux als dessert.  Klassiek ja, maar mijn absolute  favorietjes. Enkel in mijn puberteit was ik kortstondig, welgeteld twee weken,  vegetariër. Maar we eten  bewust, met respect voor onze natuur.

Wat is jouw grootste ontgoocheling ?

Het valt best mee.  Geen trauma.  Natuurlijk is er bij mij, net zoals bij jou,  soms iets mislopen.  Maar die tegenslagen maken je als mens compleet.  Je bent wie je bent. 

Wat ik wel jammer vind ? Ik greep als studente niet de kans om  Erasmus stage in het buitenland te lopen.  Ik wilde mijn lief  Kevin niet alleen achterlaten.  Lacht  Of misschien was ik gewoon bang om uit mijn routine te stappen.

Ik geef je de sleutel om terug te keren in jouw eigen leven.  Waar stap je terug naar toe ?

De Kortrijkse  kotfuif met de jaarlijkse bbq.  Met de medestudenten Valerie, Brecht, Arne, Dieter en Dieter, en Kevin.  Afgestudeerd in 2008 zijn we die bbq jaarlijks gaan organiseren.  Maar de groep groeide met partners en kinderen.  Een megatoffe, superhechte,  bende.

Wat is jouw guilty pleasure ?

Ach nee !  Ik kijk naar Bake Off Vlaanderen.  Totale ontspanning voor mij, met Wim Opbrouck als toffe presentator.   Soms wil ik me daarvoor inschrijven.  Maar die creaties zijn geen alledaagse oefeningen. Bovendien heb ik te weinig geduld. En, luister goed, ik ben ook nog onhandig.  Ik ben tevreden als mijn  konijnentaart heelhuids op de verjaardagstafel van mijn kinderen komt.  

Alle vorige interviews kan je hier herlezen :

Juni 2019 – Guy Verlinde – Klik HIER

Juli 2019 – Ilse Demeulemeester – Klik HIER

Augustus 2019 – Fangio Vierstraete – Klik HIER

September 2019 – Zoë Vereecke – Klik HIER

Oktober 2019 – Joy & Bram – Klik HIER